Отжимания от Лостове – Вариант за Здрава и Силна Горна Част на Тялото

В света на фитнеса, където силата и формата имат важно значение, отжиманията от лостове са упражнение, което привлича вниманието на трениращите. Това е интензивна форма на отжимания, която цели главно горната част на тялото и гърдите. В тази статия ще разгледаме техниката на изпълнение на отжимания от лостове и ползите, които може да предостави за вашата фитнес програма.

Техника на Отжиманията от Лостове:

 1. Поставяне на Лостовете: Започнете, поставяйки лостовете на подходяща височина, обикновено на равнище с гърдите. Разположете ръцете си широко, като гледате към предната част на лостовете.
 2. Позиция на Тялото: Изправете се на върха на пръстите си, започнете от планката и поставете гърдите си между лостовете.
 3. Отжимане: Наклонете тялото си напред, като използвате гърдите и ръцете си за спускане към лостовете. Загърбете гърба си, когато намалите тялото си към лостовете.
 4. Издърпване: Издърпайте се нагоре, използвайки силата на гърдите и ръцете си. Върнете се в стартовата позиция, изправяйки ръцете си.

Ползи от Отжиманията от Лостове:

 1. Развитие на Горната Част на Гърба: Отжиманията от лостове насочват натоварването върху горната част на гърба, предоставяйки възможност за изграждане на сила и тонус.
 2. Укрепване на Гърдите и Трицепсите: Този вид отжимания активира гърдите и трицепсите, което помага за тяхното укрепване и формиране.
 3. Подобряване на Стабилността: Отжиманията от лостове изискват стабилност на горната част на тялото, което подпомага развитието на стабилните мускули.
 4. Използване на Тежестта на Тялото: Този вид отжимания предоставя възможност за трениране с тежестта на вашето тяло, което допринася за изграждането на обща сила.
 5. Функционален и Ефективен Подход: Отжиманията от лостове предоставят функционален подход към тренировката, като активират множество мускулни групи едновременно.

Важни Съвети:

 • Внимавайте за правилната техника на дишане, докато изпълнявате отжиманията от лостове.
 • Начинаещите могат да започнат с по-високи лостове, за да намалят интензивността на упражнението.
 • Регулирайте разстоянието между лостовете си в зависимост от вашите предпочитания и цели.

Отжиманията от лостове са отличен начин да включите разнообразие във вашата тренировка и да насочите работата към различни мускулни групи. С правилна техника и редовна практика, този вид отжимания може да бъде ценен принос към вашата фитнес програма, като съчетава сила, стабилност и форма.